Projectmanagement in corona tijd… hoe doe je dat?

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Artikel detail
Projectmanagement in corona tijd… hoe doe je dat?

Ben je net gestart als projectmanager met je allereerste project of eerder een doorwinterde rot in het vak, je kan er niet onderuit, de huidige tijden zijn op zijn minst ‘uitdagend’.

Uitdagend in de zin van zelforganisatie, timemanagement en opvolging meetings.

Alvast enkele eenvoudige tips.

Hoe organiseer ik mezelf?

Maak een plan

Of dit nu gaat over jouw ochtendroutine, het uur waarop je dag start, wanneer en hoe lang je pauzes neemt of wanneer je (werk)dag eindigt, alles valt of staat met een plan. Plan ook je vrije tijd activiteiten. Voorzie hier genoeg tijd voor.

Blijf gedisciplineerd

Van zodra je een plan hebt is het heel belangrijk je hieraan te houden. Dit zal discipline vergen. Wijk hier zo weinig mogelijk vanaf.

Hoe manage ik mijn werk tijd?

Om ervoor te zorgen een goeie balans te houden tussen privé- en werktijd is het belangrijk je prioriteiten te stellen. Gebruik je plan als leidraad.

Maak een lijst van activiteiten, voeg hier een prioriteit aan toe en maak een inschatting van de nodige tijd. Zijn er te veel activiteiten en is er te weinig tijd? Schiet er geen vrije tijd meer over of geen tijd voor pauzes? Herwerk dan je lijst, schrap taken, herplan in de tijd, delegeer. Doe dit tot wanneer je een lijst overhoudt waar je je goed bij voelt. Pas dan maak en hou je dit duurzaam.

Hoe doe ik mijn ‘online’ opvolgingsmeetings?                                                     

Als projectmanager hou je veel meetings. Je wilt immers voldoende communiceren met je business partner, je opdrachtgever, je teamleden, je manager, de techneuten, externe partijen, enzovoort. Veel informatie krijg je tijdens formele meetings maar waarschijnlijk nog meer tijdens de chit-chat aan de koffiemachine en informele gesprekken. Dit is tijdens het ‘[email protected]’ tijdperk uitdagend.

Wees hier inventief in:

Het kan bijvoorbeeld handig zijn op regelmatige tijdstippen een virtuele koffie te organiseren met je team. Stel als regel: ‘niet over het project spreken’. Je zal merken dat dit vooral de samenwerking en cohesie in het team ten goede komt.

Gebruik video voor je online meetings. Lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen zeggen zoveel meer dan woorden.

Interesse?

Wil je meer weten over deze onderwerpen of heb je een andere managementvraag?

Klik dan hier

Geert Novotni

claudia

Auteur Sinds: 08/07/2020

Laat Je Reactie Achter