Patronen, de spiegels van je leven 1

  1. Home
  2. Emotioneel Welzijn
  3. Artikel detail
Patronen, de spiegels van je leven 1

Hoe patronen en structuren je leven beheersen. Hoe het doorbreken van deze (oude) patronen en structuren je leven veranderen en wat voor effect heeft het op jezelf je relaties, gezondheid en je omgeving. Hoe oude patronen & structuren en de natuurwet van oorzaak en gevolg (karma) of aantrekking hiermee samen hangt.

We willen allemaal een leuke gezonde relatie, een leuke succesvolle baan, meer geld en we hopen allemaal dat we vitaal en gezond oud mogen worden. We gaan voortvarend en met de beste intenties aan de slag om dat allemaal voor ons zelf te creëren.

Maar hoe kan het toch dat we steeds in dezelfde situaties belanden steeds dezelfde relaties lijken te hebben, we iedere keer voor de zelfde soort banen gaan en steeds tegen dezelfde soort problemen aan lopen. Hoe kan het dan toch dat ondanks alle positieve gedachten een krachtige persoonlijkheid en een flink portie inventiviteit, het leven vaak op èèn of meerdere vlakken niet lekker loopt. Of dat behaalde successen niet blijvend zijn.

We kijken altijd naar buiten, naar de wereld om ons heen. Daar ligt de oorzaak van onze problemen. Immers jij bent niet degene die, die gigantische ruzie met zijn of haar partner veroorzaakt heeft. Integendeel jij stelde je redelijk en begripvol op. Ben jij degene die ondanks keihard werken, flexibiliteit en collegialiteit steeds gepasseerd wordt als het gaat om een vast contact, promotie en loonverhoging. Je sport, eet gezond, gaat op dieet als dat nodig is maar de kilo`s gaan er niet af of ze zitten er binnen de kortste keren weer aan. En dan heb ik het maar niet over die eeuwige hoofdpijn of steeds terugkeerden rugpijn. Daar vraag je allemaal nietToch??

Heb je je ooit afgevraagd wat jouw eigen rol hierin is. Zo ja, wat is die rol dan? Is dat die van het slachtoffer? Degene bij wie het ongeluk zich altijd lijkt te overkomen. Of voelt dat slachtofferschap stiekem wel veilig? Ben je de perfectionist die het geluk tot in detail heeft gepland? Voelt die controle als bekent terrein. Of ben je juist de vechter? Degene die ondanks alle problemen en ellende doorvecht voor zijn of haar geluk. Weet jij nog wel wie je bent zonder al dat ongeluk, zonder die controle en zonder al die problemen? Heb jij, je identiteit hier inmiddels aan ontleent? Wat zijn jouw patronen en structuren, die je leven beheersen?

Het cliché verbeter de wereld begin bij jezelf is helaas waar.

Wil je meer informatie? wil je een blijvende positieve flow in je leven? wil je graag van je niet helpende oude patronen af, maar je weet niet hoe? Wil je contact met Mariëlla, klik dan hier

 

Laat Je Reactie Achter