Onzichtbare energiebanen in je lijf

  1. Home
  2. Uncategorized
  3. Artikel detail
Onzichtbare energiebanen in je lijf

In je lichaam stromen energiebanen die jouw organen van energie voorzien. In de Chinese gezondheidsleer heten die Qi Chanels en daar is deze gezondheidsleer ook op gebaseerd.

Qi Chanels heten hier meridianen. Over het lichaam lopen 36 meridianen waarvan 24 hoofdmeridianen (12 links en 12 rechts) en 6 yin- en 6 yangmeridianen. De 24 hoofdmeridianen hebben de namen gekregen van een orgaan en worden daaraan gekoppeld, maar ze staan elk ook in verband met een gebitselement, een emotie, een lichaamsstelsel, een chakra, een basisbehoefte, een energiestroom in het verloop van de meridiaan en een deel van het bewegingsapparaat. 

Via dit netwerk is communicatie mogelijk tussen alle delen van het lichaam en de organen.

Waar zijn meridianen van gemaakt?

Meridianen zijn de paden van elektriciteitsstromingen die door elke cel circuleren en die ook voelbare energiebanen in het bindweefsel net onder de huid vormen.

De grootste meridianen die het dichtst bij de huid liggen stromen via specifieke, detecteerbare routes door de cellen van het lichaam. Die elektrische frequenties zijn goed met de hand te voelen, zo’n halve cm onder de huid.

Net als radiosignalen worden de golven die door de stroming worden afgegeven niet gehinderd door kleding.

Parkinson en verstoorde stroming

De hoofdmeridiaan vertakt in (voor Parkinsonians) drie belangrijke meridianen; Maagmeridiaan, dikke darmmeridiaan en de galblaasmeridiaan.  Stromen die verkeerd, veroorzaken ze bekende symptomen van de ziekte van Parkinson.

Bij Parkinsonians die een oude voetblessure hebben die nooit goed geheeld is, lopen de meridianen in de benen achterstevoren, bijvoorbeeld.

Operaties zoals een keizersnede zorgt voor littekenweefsel die de maagmeridiaan blokkeert. Hierdoor zal hij een omweg maken om toch verder te kunnen stromen. Die effecten zijn dan ook voelbaar. 

Atrofie 

Bij afwijkingen van de stroming van meridianen, krijg je symptomen als een arm die niet meer ‘meeloopt’, bijvoorbeeld. Doordat de stroming van de grote meridiaan niet meer volledig in contact komt met de hersenen, verzwakken de spieren in de arm en hand en treedt atrofie op. Deze geatrofieerde gebieden trillen op de frequentie van de interne tremor in de hersenen. Ze hebben geen controle, geen kracht en geen verbinding met het motorische gebied in de hersenen.

Als er zwakte is langs andere beenmeridianen (meestal in de galblaasmeridiaan), kunnen deze beschadigde gebieden ook de dwingende trillingen van de interne tremor niet weerstaan, vooral omdat de maagmeridiaan niet in staat is om te stabiliseren.

Duidelijke tremors in het been kunnen zich manifesteren. Ze zijn noch krachtig noch gespierd, het zijn de hulpeloze bewegingen die plaatsvinden in lichaamsdelen waar de meridianen niet meer stromen.

Tijdens bewegingsmomenten worden deze verzwakte gebieden meegesleurd in de beweging van aangrenzende, nog functionele spieren. Op deze momenten stopt de tremor. Wanneer de ondersteunende beweging van de aangrenzende spieren stopt, nemen de geatrofieerde gebieden opnieuw het ritme van de interne tremor op.

Er kan soms pijn of spasmen zijn langs de randen van deze geatrofieerde spierlijnen. De pijn en spanning komen van de spieren die aan de degeneratieve spieren grenzen. Het lichaam gebruikt de spieren die naast de verzwakte spieren lopen in een poging om de tremor te bedaren, maar deze spieren raken uitgeput.

Urenlang trillen in vingers of armen kan gevoeligheid of pijn veroorzaken in die spieren van de arm die nog kunnen werken. Dus ook al is de tremor zelf niet gespierd, de inspanningen van het lichaam om de tremor onder controle te houden zijn gespierd en deze kunnen beklemming, spanning en pijn in de spieren veroorzaken.

Ook omdat de bewegingen van tremor worden beschreven als fladderend of trillend, betekent dit niet dat ze onbeduidend of onschadelijk zijn. Onophoudelijke trillingen kunnen pogingen tot eten, spreken, aankleden, schrijven en bijna alle basisfuncties van het leven verslechteren. De meedogenloze, ineffectieve tremor kan een enorme verergering veroorzaken. Tremor kan een vreselijk symptoom zijn. Alleen omdat tremor zwak is, wil nog niet zeggen dat het iemand niet tot wanhoop drijft. (Bron: JWH)

Wat te doen?

Dit kan op verschillende manieren worden gecorrigeerd.

Een daarvan is de Forceless Spontanious Release techniek in de Yin Tui Nah.

Dit is een techniek waarbij de hand van een partner, therapeut of jezelf op de huid van het been of de arm wordt gelegd waar een ongeheelde verwonding uit het verleden zit.

Je voelt dan de meridiaan stromen. Bij Parkinsonpatiënten stroomt deze vaak achterstevoren. Door minimaal een half uur tot vaak een uur zo te blijven zitten, is het mogelijk de meridianen de goede kant op te krijgen en eventuele verschoven botjes door een verwonding (kan al in de kindertijd gebeurd zijn) weer op hun plek te krijgen.

Bij littekens kan het weefsel de stroming blokkeren. Denk aan een keizersnede die de maagmeridiaan blokkeert of een voetoperatie als de hallux valgus.

Tegenwoordig doe ik dat met de Healy.

Ik heb de Resonance uitvoering en die werkt op trillingen in de Quantum energievelden.

De Gold versie werkt op elektrische impulsen via armbanden met electroden, stickers met electroden of oorclipjes met electroden.

Met beide uitvoeringen kan je de meridianen corrigeren.

Hoe werkt Quantum energie?

Via de Resonance vindt een zachte benadering plaats. De frequenties worden buiten het lichaam in het informatieveld gezet. Gedurende de dag absorbeert het lichaam die frequenties en wordt het naar het celmembraan getransporteerd.

Zo kan iemand ook op afstand worden behandeld. Zeg dat jij op je werk zit en erg moe bent, maar je mag nog wel een poosje bikkelen. Je stuurt mij een foto van dat moment en ik concentreer me volledig via de info van die foto op jou, dan kan de Resonance jouw energieveld analyseren en daar het juiste programma op loslaten.  In dit geval zal dan een dosis energie gezonden worden naar jouw energieveld en kan jij die opnemen.

Er kan zelfs Quantum energie klaargezet worden in het energieveld van een ander die het later ophaalt als daar de behoefte naar is. Bijvoorbeeld diepe ontspanning voor als je thuiskomt, omdat dit onder het autorijden op de snelweg misschien niet zo handig is.

Het verschilt per persoon hoe snel er op de frequenties gereageerd wordt.

Is het wel nodig om alles te begrijpen en kun je niet heel comfortabel steeds maar weer vertrouwen op de analyse?

Natuurlijk willen we van specifieke klachten af.

Maar mijn ervaring met het geven van healingen is dat wat gebeurt tijdens een healing dat dat niet in theorieën te bevatten is.

Met alle opleidingen en cursussen die ik gedaan heb, zie ik tijdens healingen hoe mooi en complex alles op elkaar inwerkt. En hoe de natuur richting zelfheling beweegt als we er met onze mind tussenuit blijven.

Ieder mens zit energetisch anders in elkaar en de weg naar heling is nooit hetzelfde. Ook niet per healing. 

Wat is nu het verschil in werking met de programma’s van de microstroompjes en de Programma’s die je op afstand kunt draaien in de Resonance? 

Wat is beter – microstroomprogramma’s of Healy Resonance?

Microstroom-therapie is heel anders dan Radionics (Resonance) en beide hebben hun afzonderlijke voordelen. 

Ik kan niet zeggen dat de een beter is dan de ander, omdat ze zo verschillend zijn. Microstroom programma’s werken op fysiek niveau. Er bestaat dus geen twijfel over het voordeel van die microstroomprogramma’s.

Ook als je kijkt naar wat wordt geleverd in de twee verschillende soorten behandeling, zul je een onderscheid zien: wat er in de microstroom wordt geleverd, zijn twee dingen – microstroom zelf die de voordelen heeft voor de ATP-productie, eiwitsynthese en de toename van de spanning potentieel over het celmembraan – deze drie voordelen zijn alleen afkomstig van de microstroom. En de voordelen van de Healy-programma’s zijn de specifieke frequenties die door Dr. Nuno Nina worden gegeven en die overeenkomen met organen en problemen met de specifieke organen in het lichaam. Dus die frequenties resoneren met fysieke issues en door die resonantie wordt het probleem aangepakt door die specifieke frequenties.

In tegenstelling hiermee is de behandeling die wordt geleverd met de Healy Resonance een reeks intenties, verklaringen, affirmaties die worden uitgezonden in het energieveld, informatieveld, van de cliënt.

Je kunt zien dat deze Healy Resonance-behandeling daarom een veel subtielere aanpak is. Het effect kan echter al dan niet subtiel zijn – ik heb zelf grote levensveranderingen ondergaan na de behandelingen.

Dus zowel de Microstroom-programma’s als de Healy Resonance-programma’s zijn nuttig en ik zet ze allebei op verschillende momenten in. Precies daar waar er behoefte is aan 1 van de twee.

Uiteindelijk hebben de twee soorten behandelingen gemeen dat ze allebei de Quantum Sensor in de Healy gebruiken om het lichaam met het informatieveld te verbinden. Tijdens microstroomprogramma’s wordt deze informatieveldanalyse gebruikt om te bepalen welke specifieke frequenties de persoon in het microstroomprogramma nodig heeft.

Tijdens een Healy Resonance-analyse wordt de kwantumsensor gebruikt om de geschiktheid van bepaalde remedies voor die persoon te analyseren. Die remedies kunnen helpen bij een bepaald chakra of het kan een bepaald Bach Bloesem Essentie, Healy programma etc. zijn.

Klik op Emmy om naar haar profiel te gaan.

designer

Auteur Sinds: 02/07/2020

Laat Je Reactie Achter