Coronacrisis? Zo kom jij er sterker uit!

  1. Home
  2. Emotioneel Welzijn
  3. Artikel detail
Coronacrisis? Zo kom jij er sterker uit!

2020 dat zou jouw jaar worden. Wellicht zou je een grote reis te maken, een nieuw huis kopen, een studie beginnen, of eindelijk gaan voor die droombaan. Toen duidelijk werd dat Corona niet zou overwaaien, zag de wereld er opeens heel anders uit. Jouw plannen en ambities moesten aangepast, uitgesteld of zelfs geannuleerd worden.  

Ook bleken onze basiszekerheden opeens niet meer vanzelfsprekend. Nederland kwam in Lock down terecht waardoor reizen uitzondering werden en mondkapjes de norm. Events mochten alleen nog maar digitaal plaatsvinden. Gezonde mensen werden ernstig ziek en de ziekenhuizen liepen vol. Ouderen mochten geen bezoek meer ontvangen uit gevaar voor besmetting. En dan is er nog de 1,5 meter samenleving waardoor menig persoon al maanden geen knuffel meer heeft gekregen.

De impact van Corona is wereldwijd voelbaar. Mogelijk ervaar jij problemen met je onderneming, baan, financiën, fysieke en emotionele gezondheid, relatie of gezinssituatie. Of wellicht heb je gewoon het gevoel dat je er alleen voor staat. Gelukkig zijn er initiatieven die jou kunnen helpen om (sterker) door deze Corona pandemie te komen.

Ontwikkeladvies via Nederland leert door

Door de coronacrisis verandert de economie fors. Werk wordt vaker digitaal uitgevoerd, er komen nieuwe banen bij en tegelijkertijd zijn er banen die verdwijnen. De overheid bied daarom sinds 1 augustus 2020 gratis ontwikkeladvies aan, waarin je zicht krijgt op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor jou zijn. De eerste 10.000 uur die beschikbaar werd gesteld is al volledig ingezet. Het goede nieuws is dat de regeling verlengd wordt. Vanaf 1 december 2020 zijn er weer 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Coaching via Doe het samen 

Doe het Samen biedt kosteloos coaching aan iedereen die getroffen is door de Coronacrisis. Circa 1000 ervaren en gecertificeerde coaches hebben de handen ineengeslagen om jou te helpen jouw uitdagingen te overwinnen. Je kunt op allerlei gebieden coaching aanvragen, zoals ondernemerschap, carrière, relaties, mentale en fysieke gezondheid en meer. Via het online platform kun jij een coach uitzoeken die jou aanspreekt op basis van expertise, ervaring of gewoon onderbuikgevoel. 

Ik help je graag om hier sterker uit te komen

Ik geloof erin dat deze Corona pandemie ook kansen biedt. Juist nu het normale leven stil gelegd is, worden patronen heel zichtbaar. Voel jij je gevangen in de rat race van het leven of durf jij juist nu te sturen en te investeren in jezelf? Kun je ontspannen en creatieve oplossingen bedenken of leidt angst bij jou tot vertraging of zelfs stilstand? 

Mijn coaching is erop gericht je positiviteit te laten ervaren en in beweging te brengen. Dit doe ik door je in contact te brengen met je verlangens, je in staat te stellen blokkades te overwinnen zodat jij een succesvol en gelukkig leven kunt creëren. Heb je interesse in een gesprek met mij of wil je meer weten? Kijk dan op Tanja Witte 

Laat Je Reactie Achter