freelancer

Tim Brinkman

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 10/07/2020

NLP/ACT coach, trainer

Veel problemen ontstaan door een gebrek aan perspectief. Meer perspectief betekent meer mogelijkheden. NLP (neuro linguïstisch programmeren) biedt veel mogelijkheden tot nieuw perspectieven. Niet alleen op cognitief vlak, maar ook op emotioneel vlak. Waarom zeg ik A maar doe steeds B? ACT (acceptance and commitment therapy) bevorderd de psychologische flexibiliteit; een cruciaal ingrediënt voor omgang met de uitdagingen van leven. Of het nu om de relatie met jezelf, je partner óf de buitenwereld gaat, met passie en compassie help ik mensen graag een stapje verder.

Een intake is gratis. Op basis daarvan stellen we een plan op. Voor diegene die coaching nodig hebben en het niet kunnen veroorloven, zijn er ook mogelijkheden. Laat je dus niet nooit tegenhouden stappen te zetten en voel je vrij mij te contacteren bij vragen. Warme groet, Tim ([email protected]).

Ervaring

NLP/ACT coach & trainer (Humanitas)

  •  NLP coach

Het ontwikkelen en faciliteren van trainingen (communicatie, verbinding, omgaan met emoties, denkstructuren).

Coachen van mensen op kleine schaal.

Opleiding(en)

Master of Education

  •  Fontys
  •  jul 2018 - Vertoon

Onderwijskundige Mastergraad

NLP Master Practioner

  •  Arcturus
  •  apr 2018 - Vertoon

24 trainingsdagen

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een omstreden methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP kent een aantal uitgangspunten die ontleend zijn aan modellen van succesvolle mensen. De grondleggers van NLP vroegen zich af wat deze mensen zo succesvol maakte. Ze ontdekten dat deze mensen op een bijzondere manier in het leven stonden; deze mensen hanteerden (bewust of onbewust) uitgangspunten waardoor ze succesvoller waren dan anderen.

NLP is dus een benadering van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie. NLP gebruikt (onder) bewuste perceptuele, gedrags- en communicatietechnieken om het voor mensen gemakkelijker te maken hun gedachten en handelingen te veranderen. Het maakt gebruik van een reeks vaardigheden die het soort communicatie onthullen dat er het meest toe doet - van binnen en van buiten. NLP is gebaseerd op taalverwerking en vertrekt vanuit het idee dat er een verband bestaat tussen neurologische processen (neuro-), taal (taalkundig) en gedragspatronen die door ervaring zijn geleerd (programmeren), en dat deze kunnen worden veranderd om specifieke doelen in het leven te bereiken.

ACT coach

  •  StessWise
  •  mrt 2020 - Vertoon

Acceptance and commitment therapy (ACT) is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die aan het eind van de 20ste eeuw is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten (dit wordt experiëntiële vermijding genoemd). Dit impliceert een acceptatiegerichte houding ten opzichte van deze emoties en gedachten. Kern van ACT is de overtuiging dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Sinds maart 2011 is ACT in de Verenigde Staten officieel erkend als evidence based.