freelancer

Tim Brinkman

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 10/07/2020

NLP/ACT coach, trainer

Het effect dat je op anderen hebt, is de meest waardevolle valuta die er is. We worden bewuster door onszelf te ontwikkelen en rijker door te delen. Training en coaching is zeker niet alleen voor mensen die vastlopen. De ‘kunst des leven’ leren we niet op school maar met vallen en opstaan. Soms heb je het gevoel dat je daarin grotere stappen wilt zetten. Of het nu om de relatie met jezelf, je partner óf de buitenwereld gaat.

Waar leggen we samen de focus op:

Veel problemen ontstaan door een gebrek aan perspectief. Meer perspectief betekent meer mogelijkheden. Een combinatie van NLP (neuro linguïstisch programmeren) en ACT (acceptance commitment therapy) maakt mijn aanpak uniek en biedt heel veel mogelijkheden tot nieuw perspectieven. Mijn kracht ligt in het scherpstellen van het probleem en in verbinding met jezelf nieuwe mogelijkheden aanboren.

Als coach en trainer ben ik niet degene die jou gaat vertellen hoe het leven in elkaar steekt of wat je moet doen om jouw obstakels te overwinnen. Want dat zou impliceren dat ik de antwoorden heb en jij niet. De beste training en coaching is die zichzelf overbodig maakt. Je leert daarom je eigen bronnen in te zetten. Wat ik bied is een omgeving waarin jij in contact met jezelf de antwoorden kunt vinden die je nodig hebt om een stap verder te komen. Ik geef dus geen antwoorden maar biedt een plek waar je eigen antwoorden kunt vinden. Zo wordt de coaching niet alleen een ondersteuning maar ook een weg naar bewustwording.

Omdat ik geloof dat relaties de basis zijn voor bewustwording en transformatie, heb ik naast individuele coaching ook de mogelijkheid om relationele problemen – individueel óf samen met je partner – te onderzoeken.

Voel je vrij mij te contacteren en je vraag om samen te onderzoeken voor te leggen.

Warme groet!

Tim

[email protected]

Ervaring

NLP/ACT coach & trainer (Humanitas)

  •  NLP coach

Het ontwikkelen en faciliteren van trainingen (communicatie, verbinding, omgaan met emoties, denkstructuren).

Coachen van mensen op kleine schaal.

Opleiding(en)

Master of Education

  •  Fontys
  •  jul 2018 - Vertoon

Onderwijskundige Mastergraad

NLP Master Practioner

  •  Arcturus
  •  aug 2019 - Vertoon

24 trainingsdagen

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een omstreden methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP kent een aantal uitgangspunten die ontleend zijn aan modellen van succesvolle mensen. De grondleggers van NLP vroegen zich af wat deze mensen zo succesvol maakte. Ze ontdekten dat deze mensen op een bijzondere manier in het leven stonden; deze mensen hanteerden (bewust of onbewust) uitgangspunten waardoor ze succesvoller waren dan anderen.

NLP is dus een benadering van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie. NLP gebruikt (onder) bewuste perceptuele, gedrags- en communicatietechnieken om het voor mensen gemakkelijker te maken hun gedachten en handelingen te veranderen. Het maakt gebruik van een reeks vaardigheden die het soort communicatie onthullen dat er het meest toe doet - van binnen en van buiten. NLP is gebaseerd op taalverwerking en vertrekt vanuit het idee dat er een verband bestaat tussen neurologische processen (neuro-), taal (taalkundig) en gedragspatronen die door ervaring zijn geleerd (programmeren), en dat deze kunnen worden veranderd om specifieke doelen in het leven te bereiken.

ACT coach

  •  StessWise
  •  mrt 2020 - Vertoon

Acceptance and commitment therapy (ACT) is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die aan het eind van de 20ste eeuw is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten (dit wordt experiëntiële vermijding genoemd). Dit impliceert een acceptatiegerichte houding ten opzichte van deze emoties en gedachten. Kern van ACT is de overtuiging dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Sinds maart 2011 is ACT in de Verenigde Staten officieel erkend als evidence based.