freelancer

Tim Brinkman

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 10/07/2020

NLP/ACT coach, trainer

Veel problemen ontstaan door een gebrek aan perspectief. Meer perspectief betekent meer mogelijkheden. NLP (neuro linguïstisch programmeren) biedt veel mogelijkheden tot nieuw perspectieven. Mijn kracht ligt in het scherpstellen van het probleem en in verbinding met jezelf nieuwe inzichten en mogelijkheden aan te boren. Of het nu om de relatie met jezelf, je partner óf de buitenwereld gaat, in de coaching kan je op verschillende manier helpen.

Het palet van technieken is breed maar onderstaande een aantal voorbeelden:

 • Outcome-model: helderheid over wat je wilt bereiken, wat je tegenhoudt, welke hulpmiddelen je kunt inzetten, triggers die je van het pad brengen en helderheid over wat het bereiken je werkelijk zal opleveren.
 • Waardenstructuren: A zeggen maar B doen. Vaak een gevolg van een intern conflict. Helderheid over welke waarden in conflict zijn en op welke manier ze jou willen sturen voor hetzelfde gezamenlijke doel (ook al lijkt dat niet het geval) kan heel verhelderd werken.
 • Rapport-skilss: vaardigheden die je helpen gemakkelijker gesprekken aan te gaan, contact te maken en de ander op een heel ander (dieper) niveau te ontmoeten.
 • Ankeren: de schepte van (traumatische) trigger verwijderen waardoor je beter in staat bent te blijven staan wanneer moeilijker situatie zich voordoen.
 • Metaprogramma’s: inzicht in de cognitieve structuren (filters) waarmee je de wereld waarneemt. Inzicht in de manier waarop we betekenis toekennen aan ervaringen kan heel bevrijdend werken.

Coaching-stijl

Veel problemen ontstaan door een gebrek aan perspectief. Meer perspectief betekent meer mogelijkheden. Als coach en trainer ben ik niet degene die jou gaat vertellen hoe het leven in elkaar steekt of wat je moet doen om jouw obstakels te overwinnen. Want dat zou impliceren dat ik de antwoorden heb en jij niet. De beste training en coaching is die zichzelf overbodig maakt. Je leert daarom je eigen bronnen in te zetten. Wat ik bied is een omgeving waarin we samen op onderzoek uitgaan. Ik geef dus géén antwoorden maar biedt een plek waar je eigen antwoorden kunt vinden. Zo wordt de coaching niet alleen een ondersteuning maar ook een weg naar bewustwording.

Het effect dat je op anderen hebt, is de meest waardevolle valuta die er is. We worden bewuster door onszelf te ontwikkelen en rijker door te delen. Door bewustzijnsontwikkeling wordt het verleden een bron voor de toekomst. Of het nu om de relatie met jezelf, je partner óf de buitenwereld gaat, in de coaching kan je op verschillende manier helpen.

Een intake is gratis. Op basis daarvan stellen we een plan op. Het maximaal uurtarief is 60,- euro. Voor diegene die coaching nodig hebben en het niet kunnen veroorloven, zijn er mogelijkheden tot pro-deo gesprekken.

Voel je vrij mij te contacteren wanneer je vragen hebt.

Houd het hoofd koel en hart warm!

Tim

[email protected]

Ervaring

NLP/ACT coach & trainer (Humanitas)

 •  NLP coach

Het ontwikkelen en faciliteren van trainingen (communicatie, verbinding, omgaan met emoties, denkstructuren).

Coachen van mensen op kleine schaal.

Opleiding(en)

Master of Education

 •  Fontys
 •  jul 2018 - Vertoon

Onderwijskundige Mastergraad

NLP Master Practioner

 •  Arcturus
 •  apr 2018 - Vertoon

24 trainingsdagen

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een omstreden methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP kent een aantal uitgangspunten die ontleend zijn aan modellen van succesvolle mensen. De grondleggers van NLP vroegen zich af wat deze mensen zo succesvol maakte. Ze ontdekten dat deze mensen op een bijzondere manier in het leven stonden; deze mensen hanteerden (bewust of onbewust) uitgangspunten waardoor ze succesvoller waren dan anderen.

NLP is dus een benadering van communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie. NLP gebruikt (onder) bewuste perceptuele, gedrags- en communicatietechnieken om het voor mensen gemakkelijker te maken hun gedachten en handelingen te veranderen. Het maakt gebruik van een reeks vaardigheden die het soort communicatie onthullen dat er het meest toe doet - van binnen en van buiten. NLP is gebaseerd op taalverwerking en vertrekt vanuit het idee dat er een verband bestaat tussen neurologische processen (neuro-), taal (taalkundig) en gedragspatronen die door ervaring zijn geleerd (programmeren), en dat deze kunnen worden veranderd om specifieke doelen in het leven te bereiken.

ACT coach

 •  StessWise
 •  mrt 2020 - Vertoon

Acceptance and commitment therapy (ACT) is een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie die aan het eind van de 20ste eeuw is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. In ACT wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden, zoals hun eigen gedrag, in plaats van controle proberen te krijgen over ervaringen die niet direct te beïnvloeden zijn, zoals emoties en gedachten (dit wordt experiëntiële vermijding genoemd). Dit impliceert een acceptatiegerichte houding ten opzichte van deze emoties en gedachten. Kern van ACT is de overtuiging dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Sinds maart 2011 is ACT in de Verenigde Staten officieel erkend als evidence based.