freelancer

Sandra van Keeken

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 11/07/2020

Voetreflextherapeute

Van harte welkom bij voetreflexpraktijk Terra! Voetreflextherapie kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren. Gespecialiseerd in voetreflexologie na corona, chronische vermoeidheid en vrouwenklachten.

Beste Lezer(es),

Mijn naam is Sandra van Keeken (1980).
Graag vertel ik je wie ik ben, over voetreflextherapie, hoe een behandeling verloopt en wat het voor jou kan betekenen.

Tijdens vele omzwervingen op studeer- en werkgebied kwam ik steeds dichterbij mezelf en raakte meer en meer geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde.
In september 2017 ben ik met de opleiding VoetreflexPlus™ bij de Total Health Academy gestart.
Ik vind het mooi een tijdje met iemand mee te mogen lopen om gezondheid te verbeteren en/of (emotionele) blokkades helpen op te ruimen. Voetreflexologie geeft mij de rust, diepgang (zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied) en uitdaging die ik nodig heb om met voldoening mijn levenspad te mogen bewandelen.
Mijn andere interesses liggen op het gebied van voeding, coaching en zelfvoorzienend leven. Ook ben ik graag in de natuur te vinden, zowel actief als voor een rustig moment.

Voetreflextherapie is een heel oude massagetechniek die zijn oorsprong vindt in Egypte en China zo’n 4000 jaar geleden.
Voeten worden ook wel de spiegels van het lichaam genoemd. Zo is de grote teen verbonden aan het hoofd en de kleine tenen zijn ogen en oren. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld je darmen, is de kans groot dat dit terug te zien en voelen is op de voeten.
Tijdens voetreflextherapie kunnen ontspannende en helende technieken heel prettig aanvoelen en nadien geven mensen vaak aan ‘op wolkjes’ te lopen. Het kan zijn dat de bloed- en energiedoorstroming wordt verbeterd. Hierdoor kan het zijn dat in de organen en weefsels afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd; het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam.
Terwijl je in een ontspannen sfeer op de massagetafel ligt, worden voeten en onderbenen gemasseerd.
Men kan bij mij terecht voor een ontspannende massage of een massage om een klacht te verminderen. Om clienten die corona hebben gehad goed te kunnen ondersteunen, heb ik een online-cursus gevolgd ‘Voetreflexologie na corona’.

Tijdens de 1e behandeling neem ik een vragenlijst met je door over de conditie van je lichaam, doe ik een voetenonderzoek en geef ik een korte massage als kennismaking. Hierna stel ik een behandelplan op dat tijdens de 2e behandeling zal worden besproken en uitgevoerd. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht.

Tijdens de behandeling kunnen diverse reacties optreden, zoals ontspanning, warm of koud voelen, lachen of huilen. Tot enkele dagen na de behandeling kan de klacht in eerste instantie verergeren, kan er meer en/of stinkende urine of ontlasting worden uitgescheiden of kun je je moe voelen, alles om afvalstoffen uit het lichaam te krijgen. Het herstelproces wordt in werking gezet. Ook kan het zijn dat je moet uithuilen of dat problemen uitgesproken kunnen worden, waardoor je je verlost voelt van bepaalde ballast.

Bedankt voor je interesse en van harte welkom in mijn praktijk!

Warme groet, Sandra

Sandra van Keeken, Voetreflextherapeute
Telnr: 06-24 74 36 71
Email: [email protected]

Ervaring

Helpende

  •  Proteion
  •  aug 2017 - Vertoon

Opleiding(en)

Voetreflextherapeute

  •  Total Health
  •  sep 2017 - jun 2020