freelancer

Monique Boeren

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 23/07/2020

Coach en loopbaanbegeleider

Net terug van een wandeling naar Santiago in 2018 besloot ik de coachopleiding bij Raafwerk te volgen. Ik wilde hiermee mijn leidinggevende kwaliteiten verder verbeteren, zodat ik de mensen aan wie ik leiding zou geven, nog beter kon begeleiden in hun werk en in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik was ervan overtuigd dat ik zou blijven leiding geven, coaching was niet meer dan een mooie aanvulling hierbij.

 

Dit bleek slechts een overtuiging te zijn. Nu, bijna 2 jaar later, heb ik mijn werkzaamheden als interim leidinggevende gestopt. Coaching, het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling van de ander, is nu mijn dagtaak. Ik weet nu wat passie voor het werk is, terwijl ik zoveel jaar toch ook met veel plezier gewerkt heb aan transformaties van afdelingen en de daarbij behorende begeleiding van de medewerkers.

 

Of is het een proces, persoonlijke ontwikkeling, deze ommekeer? Waardoor ging ik op reis naar Santiago, waardoor  naar Raafwerk?

Waardoor volg ik nu de coach opleiding bij Instituut Core? Het instituut waar ik 15 jaar geleden (!) de Core Management training volgde, een onvergetelijke ervaring met ook weer grote gevolgen voor mijn levenspad.

Deze waardoor/waarom vragen bezie ik nu met een milde glimlach. Zoals vele vragen, waarvan ik vaak zeer onrustig werd. Het lukt niet altijd hoor, het aanvaarden van wat er is.

Ervaring

Coach

  •  sep 2018 - Vertoon

Ik begeleid vanaf september mensen op het gebed van levensvraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.

Vragen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld:
Is dit nu het werk wat ik de rest van mijn leven wil doen?
Waarom ziet niemand hoeveel ik doe?
Ik voel me wat eenzaam en angstig door alles wat er gebeurt.
Tja, waar doe ik het allemaal voor?
Ik weet echt niet wat ik wil, hoe verder?

Manager Financiën

  •  jul 2005 - feb 2020

Vele jaren ben ik werkzaam geweest als interim manager Financiën. De rode lijn in mijn opdrachten is het op orde brengen van de financiële besturing van de organisatie en van de afdeling Financiën. Mijn aanpak leidde er mede toe dat de betrokken medewerkers met nieuwe energie en opnieuw gemotiveerd weer aan de slag gingen.

Opleiding(en)

HBO

  •  Raafwerk
  •  sep 2018 - dec 2018

De gecertificeerde opleiding tot lijfgericht coach is gericht op het begeleiden van ontwikkelprocessen op persoonlijk/professioneel niveau.

Het begeleiden van mensen in ontwikkeling is een professie. Het vraagt een grondig begrip van hoe ontwikkeling verloopt en kennis over onderwerpen als persoonlijkheid, communicatie, motivatie, leren, leiderschap en relaties tussen mensen. De opleiding tot lijfgericht coach stelt mij in staat deze ontwikkelingen bij mijzelf en de ander te doorzien en daardoor ontwikkeltrajecten te begeleiden met een lichaamsgerichte benadering.

Ik heb inzicht verworven in het ontstaan van patronen, overtuigingen, maskers en verstrikkingen en geleerd effectieve interventies toepassen.

HBO

  •  Instituut Core
  •  sep 2019 - Vertoon

Core is een instituut voor niet-rationele processen, educatie en managementondersteuning, opgericht in 1992 door Annette Raaijmakers en Fokko Ketel.

Ik volg hier de coach opleiding, die met name gericht is
je te helpen om voldoening in de meest fundamentele gebieden van je leven te vergroten én weer hernieuwde passie te vinden voor het realiseren van je ambities en doelen.

Ik ontwikkel me met deze opleiding verder in het geven van inzicht in je onbewuste denk- en gedragspatronen. Deze inzichten zorgen voor een frisse wind in je gebruikelijke communicatie.

Vanuit een nieuw perspectief wordt contact met anderen een vloeiende beweging vanuit een authentieke bron. Een verbeterde relatie met jezelf maakt kiezen voor een stressvrij leven en werk eenvoudig en succesvol.