freelancer

Marjon van den Broek

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 18/11/2021

Leefstijlcoach

De leefstijlcoach kijkt naar alle aspechten van een gezonde leefstijl, van voeding naar stress en van bewegen naar een goed nachtrust. Het gaat om de gezonde balans in je leven. Wil je gezond(er) oud worden dan moet je goed op je leefstijl letten. Met een gezonde leefstijl kom je veel minder snel in aanraking met de witte jassen in onze samenleving. Dat is goed voor je eigen portemonee (eigen risico en minder verhoging ziektekostenpremie) als die van de maatschappij.

Heb je al diabetes type 2 of hart- en vaatziekten dan kan de gezonde leefstijl hier een aanzienlijke verbetering voor bieden. Van diabetes type 2 kun je soms afkomen door fors gewicht verlies, hart- en vaatproblemen kunnen serieus geremd worden.

We bewegen te weinig en eten te vaak ongezond voedsel, daarnaast leven we in een stressvolle maatschappij die 24/7 iets van ons vraagt. Hierdoor hebben ook veel mensen problemen met hun nachtrust. Van chronische stress en/of weinig slaap kun je ook overgewicht krijgen.

De leefstijlcoach vertelt niet wat jij moet doen, is geen dietist en geen sportcoach. We gaan samen kijken naar wat er in jouw leeftsijl verbeterd kan worden. Hier gaan we mee aan de slag in kleine stapjes. Al deze kleine stapjes samen zorgen voor grote veranderingen. Die veranderingen moeten in je gedrag genormaliseerd worden. Dat betekent dat je oud en slecht leefstijlgedrag gaat vaarwel zegt en hiervoor in de plaats nieuw en gezond leefstijl gedrag gaat uitvoeren. Als je dit gewend bent te doen dan is de gedragsverandering compleet en je nieuwe leefstijl duurzaam. Dan zul je niet snel meer terugvallen.

Deze gedragsverandering vind niet plaats in 3 maanden, daar moet je minstens een half jaar voor uittrekken. De Gecombineerde Leefstijlinterventie die vergoed wordt door verzekeraars duurt zelfs 2 jaar. Dat zegt genoeg!

Ervaring

Docent Biologie

  •  aug 2007 - mei 2021

1e graads docent biologie voor bovenbouw havo/vwo

Leefstijlcoach

  •  jan 2021 - Vertoon

Leefstijlcoach met specialisatie Leefsijlcoaching bij kanker, stoppen met roken coach en burn-out coach

Opleiding(en)

Master

  •  Hogeschool Utrecht
  •  sep 2013 - jul 2015

Docent 1e graads biologie

Bachelor 2e graads biologie heb bij Windesheim in Zwolle gedaan

Pabo heb ik bij InHolland gedaan

Opleiding tot leefstijlcoach

  •  jan 2021 - okt 2021

Deze opleiding bij Leefstijlwijzeropleidingen gevolgd. Opleiding is geaccrediteerd door de BLCN en KABIZ