freelancer

Jennifer Weerman

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 18/07/2020

Creatief verlies en rouw begeleidster, Pedagoog

Mijn naam is Jennifer. In mijn leven heb ik zelf de nodige verlieservaringen meegemaakt. Daar nooit ondersteuning of begeleiding bij gekregen. In mijn jonge jaren merkte ik weinig van de impact die de verlieservaringen op mij hadden gemaakt. Pas toen ik ouder werd, ging ik beseffen dat mogelijk sommige van mijn afweermechanismen die ik ontwikkeld had het gevolg waren van de verlieservaringen die ik had meegemaakt.

Ik had last van concentratieverlies, niet voor mezelf durven opkomen en faalangst. Ik schreef voor mijn opleiding sociaal pedagogisch werker niveau 3 mijn eindscriptie met als onderwerp: ‘Rouwverwerking bij kinderen’. Het schrijven van deze scriptie bracht mij zoveel inzichten over mijn eigen verleden en de gedragingen die ik mezelf had aangeleerd als normaal.

Met mijn ervaring en mijn op te zetten praktijk, hoop ik voor anderen er te kunnen zijn. Ik wil de ondersteuning en begeleiding kunnen bieden die nodig is zodat men zichzelf kan blijven zijn en geen afweermechanismen gaat ontwikkelen waardoor je uiteindelijk misschien niet helemaal bent wie je eigenlijk bent.

Ik werk vooral met creatieve werkvormen. Ook dit komt vanuit mijn eigen verleden. Er werd toen niet of nauwelijks over de gevoelens en emoties gesproken die hoorden bij de verlieservaringen. Ik stopte deze dan ook veelal weg, ze mochten er niet zijn. Echter in mijn creatieve uitingen, liet ik ze de vrije ruimte. En het gezegde luidt: ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’.