freelancer

Ilona Vlaar

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 10/07/2020

Mamacoach

Ik ben Ilona Vlaar, 39 jaar, echtgenote en trotse mama van een prachtige lieve knul.

Ik ben mamacoach, ergotherapeut, ReAttach therapeut, HSP coach en sinds kort NLP Practitioner in opleiding. Al mijn studies zijn erop gericht om mijn cliënten zo compleet mogelijk te kunnen ondersteunen in hun streven naar gelukkig leven. Ik wil andere mama’s leren hoe het anders kan, dat Gelukkig Ouderschap écht kan!

De coronasituatie heeft heel veel mensen uit evenwicht gebracht. En dat is niet gek! Ga maar na:
– De voortdurende dreiging dat jijzelf of mensen die je na staan ziek kunnen worden (en dan heb ik het nog niet eens over het werkelijk ziek worden, wat nog maanden voortduurt nadat je officieel ‘beter’ bent verklaard);
– het stilvallen van de normale structuren in de dag;
– het opeens ‘op elkaars lip zitten’ met je huisgenoten ofwel het gebrek aan direct sociaal en lichamelijk contact als alleenwonende;
– extra rollen die je opeens ten deel vallen (zoals bijvoorbeeld leraar);
– teveel uren in de dag (voor de mensen die opeens niet meer konden werken) of te weinig (voor de mensen die thuiswerken dienden te combineren met thuisscholing en ouderschap)
-> Stress en een tekort aan oxytocine (het knuffelhormoon) samen zorgen voor een verstoring van de informatieverwerking in de hersenen. Dit heeft als gevolg dat je ‘rare dingen’ gaat doen (is bij jou de afstandsbediening al in de koelkast beland?), moeite hebt om dingen te onthouden, een korter lontje krijgt en je zelfs lichamelijke klachten krijgt.

ReAttach is een geweldige behandeling die deze disbalans in de informatieverwerking kan herstellen. Door middel van het toedienen van tactiele prikkels op de hand of het bovenbeen (die de oxytocine-productie stimuleren) en het geven van denkopdrachten (tijdens de behandeling hoef je niets te zeggen) worden de processen van de informatieverwerking gestimuleerd, je hoofd ‘opgeruimd’ en je zelfbeeld en wereldbeeld verbeterd.

ReAttach is op twee manieren mogelijk:
– Face to face, de volledige ReAttach behandeling. Dit bestaat uit een intake en 5 behandelsessies. De standaard ReAttach behandeling is niet op afstand te geven.
– Op afstand, deze vorm wordt W.A.R.A. (Wiring Affect with ReAttach) genoemd. In deze vorm wordt de nadruk gelegd op een vervelend gevoel dat invloed heeft op je stemming en je (automatisch) gedrag (zoals bijvoorbeeld uitvallen tegen je naasten, situaties vermijden of terugvallen in verslavingen) en krijg je instructies hoe je jezelf tactiele prikkels kan toedienen terwijl ik denkopdrachten geef. Dit bestaat uit een intake en 2×4 kwartier (2 weken lang, een kwartier op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag).

 

Ervaring

Ergotherapeut

  •  Koninklijke Visio
  •  sep 2006 - jan 1970

Opleiding(en)

HBO Ergotherapie

  •  Hogeschool van Amsterdam
  •  sep 2000 - jul 2005