freelancer

Hanny Govers

0.0/5 (0 Feedback)
Lid sinds 19/10/2020

Psychosociaal begeleider voor het onderwijs

Hoe ga je om met stress, met de werkzaamheden die heel snel zichzelf opvolgen, met leerlingen met enorme problemen en leerlingen met externaliserend gedrag? Doordat veel mensen in de samenleving mondiger zijn geworden, komen er steeds meer ouders op school om verhaal te halen.

In de tijd van de coronavirus neemt de druk nog meer toe. Van online les- geven naar voor de klas staan en online lesgeven. Angst om zelf corona te krijgen, misschien niet voor jezelf, maar wel voor je kind, partner of ouder(s). De werkdruk is nog groter geworden.

Als psychosociaal begeleider wil ik docenten bijstaan die in de knel komen te zitten. Wanneer jij als docent toegeeft dat het even niet lukt of bepaalde facetten niet lukken, ben je al op de goede weg. Het kost namelijk heel veel energie om een strijd aan te gaan.

Opleiding(en)

Psychosociale Basiskennis (PSBK)

  •  Energieschool
  •  okt 2018 - nov 2019

Een aanvulling voor de opleiding SPSO. De psychische processen en de invloed van de geest op het lichaam. Een volwaardige en erkende diploma volgens de PLATO-eisen.

SPSO

  •  SPSO
  •  sep 2013 - nov 2013

Academie voor integrale wetenschappen:
De geestelijke en lichamelijke gezondheid onverbrekelijk met elkaar zijn verbonden. Een gezond lichaam en een goed functionerende geest zijn voorwaarden voor mensen om een productief en evenwichtig leven te kunnen leiden.

Op de opleiding heb ik geleerd om een integratie tot stand te brengen tussen de verschillende psychologische benaderingen.