Avondklok

  1. Home
  2. Emotioneel Welzijn
  3. Artikel detail
Avondklok

De avondklok is ingegaan, weer een inperking erbij. Raakt het jou? Ben je nu extra beperkt? Eigenlijk valt dat voor de meeste mensen wel mee. Maar toch kan deze maatregel, bovenop al onze andere vrijheidsbeperkingen, net de druppel zijn die het allemaal echt te veel maakt. Want het is winter, het is vroeg donker dus waarom zou je ’s avonds nog de straat op gaan? En tòch.

Mensen die voor hun werk op pad moeten mogen dat, al zullen zij zich soms ook bezwaard voelen. Aan de buitenkant is niet altijd af te lezen of jij wel op straat màg zijn. Al deze kleine gedachtes houden ons steeds meer bezig. Misschien ging je ’s avonds nog even een blokje om, om een frisse neus te halen voor het slapen gaan of ben je ’s nachts wel eens wakker en wil je dan even een luchtje scheppen. Alleen al het feit dat dat niet mag kan ons aardig beklemmen.

En we dragen het met z’n allen. Als je baan gewoon doorgaat en je ziet nog wel eens iemand dan is het allemaal best vol te houden. Maar als je je eigen baan moet combineren met thuislerende kinderen, die ook , liefst de hele dag, uitleg nodig hebben bij hun thuiswerk en jouw baas ook van je verlangt dat je je werk naar behoren doet, dan kan dat laatste uurtje vrijheid die je ontnomen wordt best wel nijpend zijn.

Is jouw hoofd steeds voller met gedachtes die er eigenlijk niet zouden moeten zijn? Ben je op zoek naar een luisterend oor, of ken je iemand die wel wat hulp zou kunnen gebruiken? Wijs ze dan op het DoeHetSamen platform. Daar staan nog steeds honderden coaches klaar om kosteloos een luisterend oor te bieden en samen met jou een lichtpuntje zoeken in deze beklemmende dagen.

 

Er is altijd licht.

Alleen als je dapper genoeg bent om het te zien.

Alleen als je dapper genoeg bent om het te zijn.

Amanda Gorman

 

Ben jij al aangemeld als coachee of coach? Aanmelden kan hier.

Of vind nu direct iemand die bij jou past.

Natasja Esmeijer

Auteur Sinds: 19/07/2020

Laat Je Reactie Achter